2 Şubat 2014 Pazar

Madeni Para


Karnı açlıktan kazınıyordu. Zilin çalmasını beklerken yiyeceği şeylerin hayalini kuruyordu. Zil çaldığı gibi sınıftan dışarı fırladı ve kantine doğru yol aldı. Yiyecekleri alıp parasını uzattıktan sonra bir liralık para üstünü cebine attı ve yemeğini yemeye koyuldu. Bir kaç ders sonra arkadaşlarıyla beraber bu para ile parmak futbolu oynadılar. Şansı pek yaver gitmediği için paraya sertçe vurdu ve madeni para sınıftan dışarıya çıkarak merdivenlerden aşağıya düştü. Sinirden paranın peşine bile koşmadı ve parayla olan serüveni burada noktalandı.

Gün bittikten sonra okul görevlilerinden biri koridorları temizlerken ayağına çarpan bu madeni parayı cebine attı ve işini bitirdikten sonra parası cebinde evine doğru yola koyuldu. Paranın kendisine ait olmadığına dair rahatsızlığı ile beraber paradan kurtulma isteği de gitgide artıyordu. Ev yolu üzerinde dilenen bir küçük çocuk gördü ve parayı eline bırakarak oradan hızlıca uzaklaştı.

Çocuk kendine bir mola verdi ve bir şeyler almak üzere civardaki bakkala gitti. Bir iki dal sigarayla beraber ekmek aldı. Para bakkala, çocuksa karnını ve bağımlılığını doyurmak üzere dışarıya gitti.

Bakkalın kasasında bir kaç gün kalan bu madeni para, etrafındaki diğer paralar gibi geçmişinde ve geleceğinde yüzlerce, binlerce farklı hikâyeye sahipti.

Kendi hikâyesinin sonu ise uzun ve yalnızlıkla olacaktı.

Kasadan çıkan para bakkal sahibinin cebine girdi. Bakkal aldığı malzemelerin parasını ödeyecekken bir kaç bozuk parayı elinden düşürdü. Kahramanımız da bu paraların arasındaydı. Bir kaç parayla beraber yokuş aşağıya doğru yuvarlanmaya başladı. Gitgide hızlanıyor ve bu hız onun başını döndürüyordu. Bilincini kaybeden para tekrar kendine geldiğinde üzerinden geçen asfalta makinesinin şokuyla tekrar bayıldı.

Bundan yıllar sonra bu para bir kaç yaramaz çocuk tarafından yerden kazınarak alındı ve bu çocuklardan biri tarafından eve götürüldü. Para evin babasına geçti. Babası aracılığıyla da bir bankaya. Ve yetkili kişilere diğer binlerce parayla beraber eritilip yeni paralar yapılmak ve bir nevi rejenerasyona uğramak üzere iletildi. Onun ve beraberinde dolaştırdığı yüzlerce hikâye burada sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder